Rymdskeppet

Det som skrivs här är ren science fiction. Ingenting är således sant.

måndag, maj 30, 2005

Alla vakna

Idag har vi (jag, kapten och Niklas) gått igenom hela skeppet, för att se så att allt är som det ska.

Vi började med sovutrymmena och där var alla vakna, klagandes på sina svaga muskler. Så det var ju bara träning som gällde för dem. Skönt att alla vaknat.

Sedan fortsatte vi till landningsområdet. Det är den del av skeppet där man kan skicka ut små rymdfarkoster och även där såg allt bra ut. Portarna mot rymden var givetvis stängda och området innehöll luft, så att det gick att andas, vilket det ju också skulle göra.

Vi vandrade vidare och gick igenom desinfektionsproceduren innan vi gick in till "landet". Landet är ett väldigt stort område med beteshagar, djur och olika växter. Tanken är att om vi finner en lämplig planet att kolonisera, så har vi de växter och djur som behövs med oss vilket är bra eftersom det kommer att ta tid att ta reda på vilka ev. befintliga växter och djur som är "användbara". Fast djuren och växterna ska givetvis försörja oss även under färden.

Några djur syntes dock inte till. De har också varit nedsövda under färden. Efter att ha gått i en timme, längs vildvuxna fält i en härligt varm konstgjord "sol", så nådde vi fram till byn och byinvånarnas sovutrymme under de första femton åren.

Vi gick in och såg att byborna också hade vaknat och höll på att träna upp sina muskler. Vi gick vidare till djurens sovutrymme och de sov fortfarande men allt ser ut att vara bra med dem också och vi tyckte det var bättre att byns befolkning fick sköta väckandet av dem...

Efter att ha gått runt bland byggnaderna och sett att allt såg bra ut, så återvände vi till "den tekniska delen" av rymdskeppet. Väl där så gick vi till matsalen för att laga mat men kocken hade redan kommit på benen, så vi kunde njuta av hans lyxiga måltid för att fira att vi alla vaknat.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem