Rymdskeppet

Det som skrivs här är ren science fiction. Ingenting är således sant.

tisdag, maj 31, 2005

Ny teknik

Det har uppenbarligen hänt mycket på jorden under de femton år som gått sedan vi lämnade den.

De har skickat mängder med information om allt möjligt. Jag och Sven-Olle (datachefen) har suttit i möte med Kapten och Göran (chef för teknikutveckling), Helen (chef för optikutveckling), Susanne (från astronomi) och Bengt (maskinchef) och diskuterat vad vi ska arbeta med.

Vi har bland annat fått ritningar på en ny CPU som ska ha 2Ghz klockfrekvens. Det är något annat det än våra 286:or på 6MHz. Så vi bestämde att Göran och hans gäng ska försöka tillverka en Pentiumprocessor med 2GHz klockfrekvens och minne till den.

Dessutom så ska Helens gäng försöka tillverka ett mikroskop med bättre prestanda än de vi har med oss, för det är ju helt nödvändligt för att kunna tillverka en Pentium. Bra att vi har så mycket material med oss.

Susanne och hennes gäng ska fortsätta sitt arbete med att verifiera var vi egentligen är. Med den farten som vi har, så ser rymden och stjärnorna helt annorlunda ut säger hon.

Bengt och hans gäng ska gå igenom de ritningar vi fått på nya motorer och nya generatorer, så då lär de också ha att göra ett tag.

Vi på datasidan ska införa en ny kommunikationsmodul. Den vi har idag är tydligen rena stenåldern, skriver Jorden, så det blir till att uppdatera all program så att de kan använda den här nya modulen istället.

Kapten berättar att Gunnar (chef på landstigningsområdet) och hans gäng precis börjat besiktiga rymdskeppets utsida, för att se så att det inte finns några skador.

Dags att arbeta således!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem