Rymdskeppet

Det som skrivs här är ren science fiction. Ingenting är således sant.

söndag, juni 12, 2005

2Ghz!

Idag så kom Göran med en 2Ghz CPU och snabbt minne till den. Vad spännande. Det visade sig att Helens gäng snabbt hade lyckats tillverka ett mikroskop med bättre prestanda (se 31 maj) och sedan var det inte allt för svårt att tillverka en CPU efter de anvisningar vi fått från Jorden.

Så vi kopplade in den i den nya dator som Anna skruvat ihop och lagt in "Windows 200" som vi fått från jorden. Sedan satte vi i minnet och slog på strömbrytaren.

Det var tyst, så när som på hårddiskarna, som vi kämpat med att få fram. Jorden tyckte vi skulle ha åtminstonde 2GB disk och det blir många 80MB hårddiskar det...

Mycket utskrifter på skärmen och sedan skulle man trycka CTRL-ALT-DEL för att logga in. Det fungerade tydligen, för nu fick vi några symboler på bakgrunden och en pil. Efter att ha läst anvisningarna från jorden, så visade det sig att symbolerna kallas för "ikoner" och att man skulle kunna klicka på dem för att starta program.

Så vi tog tag i kulan på rullbollen och styrde pilen till en av ikonerna och tryckte på vänstra knappen. Då blev ikonen markerad men det var också allt. Konstigt. Anna provade också men ikonen var fortfarande markerad och inget annat hände.

Göran provade att flytta pilen och trycka på knappen och då försvann markeringen. Undrar om man först ska markera och sedan trycka igen tillräckligt fort för att starta, funderade han och flyttade pilen till ikonen igen och tryckte två gånger på knappen och då började det låta om hårddiskarna.

Efter någon sekund kom det upp en ram på skärmen med "saker" inuti. Enligt beskrivningen så kallas ramen med innehåll för "fönster". Det som finns inuti det här fönstret är kataloger och filer. Nåja vi får prova oss fram med det här och det gör vi således nu.

Få se om vi lyckats göra något användbart av detta till nästa gång jag skriver. Nu ska Göran och Sven försöka göra en hårddisk på 20GB, efter anvisningar från jorden. Ska bli intressant och bra om de lyckas. Tänk en hårddisk med 20GB. Helt otroligt egentligen och den ska till och med bli mindre än de vi har på 80MB. Nåja, jag tror det när jag ser det.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem